شما به اینترنت متصل نیستید.
ساخت بازوی رباتیک کوچک
نویسنده:
امتیاز دهید

ساخت بازوی رباتیک کوچک

امروزه رباتیک و صنعت مکاترونیک همواره رشد چشم گیری داشته و درک این دانش برای بسیاری از مهندسین مهم است. بازوهای رباتیک در انواع صنایع مختلف کاربرد بسیاری دارند که این امر موجب شده است تا در این آموزش به ساخت یک بازوی رباتیکی سری ارزان قیمت با ساخت راحت بپردازیم. فیلم کامل آموزش ساخت این بازو رباتیک را هم می توانید در انتهای مطلب مشاهده کنید.

این ربات که در این آموزش قرار است با ساخت و کنترل آن آشنا شویم با قطعات پرینتر سه بعدی شده از جنس ABS ساخته شده و به راحتی و با انواع روش‌ها قابلیت کنترل شدن دارد. در این ربات از عملگرها یا اکچویتورهایی با عنوان سروو موتورها استفاده شده است که برای کنترل آنها می توانید از پتانسیومترها، جوی‌استیک‌ها، کنترل از راه دور و روش های متنوع دیگر استفاده کنید. در ادامه به ساخت این ربات پرداخته می‌شود.

قطعات مورد نیاز برای بازوی رباتیک

  • سنسور تشخیص فاصله آلتراسونیک HC-SR04
  • ماژول بلوتوث سریال پورت - serial bluetooth HC-06
  • برد آردوینو uno
  • سیم اتصال به برد بورد 65 تایی
  • سروو موتور  SG90
  • پیچ M3*12
  • پیچ M3*20
  • پیچ M3*30
  • پیچ M3*26
  • پیچ M4*20
  • پیچ M4*26
  • پیچ M4*22
  • مهره ساده با قطر داخلی 4 میلیمتر
  • مهره ساده فولادی با قطر داخلی 3 میلیمتر
  • واشر تخت ساده استیل 3 میلی متر
  • واشر تخت ساده استیل 4 میلی متر

نحوه ساخت مکانیک ربات

در گام اول، دو لینک شماره سه و لینک مثلثی شکل ربات را طبق تصویر ارائه شده به هم متصل می‌کنیم. توجه شود که در طراحی تمامی این لینک‌ها تمامی سوراخ‌ها به نحوی در نظر گرفته شده است که قابلیت استفاده از هر دو پیچ M3 و M4 را داشته باشند. برای این منظور کافی است تا با استفاده از ابزاری همچون کاتر این سوراخ‌ها را به اندازه مورد نظر تغییر اندازه دهید.

همچنین، در تمامی مراحل مهره تمامی پیچ‌ها به طور کامل بسته شده و در ادامه کار برای هر مفصل کافی است تا مهره آن را کمی باز کرده تا ربات حرکت نرم و منظمی داشته باشد.

در گام دوم، طبق شکل، یک لینک شماره سه دیگر را به لینک افقی ربات متصل کرده و با پیچ و مهره و واشر اتصال را ثابت می‌کنیم. همانطور که در تصویر نمایش داده شده است در این گام قسمت پایین لینک شماره سه توسط سه واشر به لینک شماره دو که لینک عملگری ربات است متصل می شود. به این لینک در واقع یکی از موتورهای محرک ربات متصل می‌شود و به همین منظور به لینک عملگری ربات شناخته می‌شود.

گام سوم: در این مرحله دو لینک مونتاژ شده در دو گام قبل به لینک شماره چهار یا لینک عمودی ربات وصل می‌شوند. برای این اتصال از پیچ بلندتری مانند پیچ M3*26-30 می‌توانید استفاده کنید.

در ادامه به مونتاژ بیس ربات پرداخته می‌شود. برای این منظور تمامی مراحل را مطابق شکل گذرانده و ابتدا می‌توان سروو موتور را در محل خود قرار داد. توجه کنید در تمامی مراحل مناسب است تا سروو موتورها در زاویه صفر خود قرار داشته باشند تا از درجه آزادی عملگرها کاسته نشده و قابلیت حرکت لینک متصل آن به اندازه 90 درجه در هر سمت را داشته باشد.

مونتاژ گریپر ربات:

مونتاژ این قطعه را با مونتاژ سروو موتور آن و سپس هر یک از دهانه‌های گریپر مطابق شکل‌ها انجام دهید.

در نهایت در ادامه سه قطعه مونتاژ شده بازو، بیس و گریپر باید بر روی یکدیگر سوار شوند.

برای نسب بازو بر روی شانه و بیس ربات می توانید از پیچ بلند M3 و یا M4 استفاده کنید و برای اتصال میانی در بازوی ربات قرار دهید:

پس از این مرحله عملگرهای بازوی ربات را مطابق شکل در محل تعبیه شده برای آنها قرار داده و پیچ نهایی برای اتصال بازو به شانه ربات را میبندیم:

به همین ترتیب با دو عدد پیچ گریپر ربات نیز مطایق شکل نشان داده شده به بازوی ربات وصل می‌شود:

کنترل ربات

همانطور که بیان شد، برای کنترل این بازو می توانید از پتانسیومترها، جوی‌استیک‌ها، کنترل از راه دور و روش های متنوع دیگر استفاده کنید که در اینجا روش کنترل راه دور و استفاده از بلوتوث استفاده می‌شود. برای این منظور پایه ‌های ماژول HC-06 را به برد آردوینو Uno متصل می‌کنیم. پایه Ground و Vcc ماژول را به ترتیب به پایه زمین و 5 ولت برد وصل کنید. همچنین، طبق برنامه نوشته شده برای کنترل ربات که در پیوست این مطلب برای دانلود قرار داده شده است به ترتیب پایه‌های Tx و Rx ماژول را به پایه شماره 10 و 11 برد آردوینو وصل کنید.

همچنین، سیم سیگنال چهار موتور بازوی ربات را به ترتیب به پایه های شماره 3، 5، 6 و 9 برد آردوینو Uno وصل کرده و سیم های Ground و Vcc را به ترتیب به زمین و 5 ولت برد وصل نمایید تا با اجرا و آپلود برنامه در برد آردوینو Uno با نصب اپلیکیشن قرار داده شده در ادامه مطلب قابلیت کنترل ربات خود از طریق گوشی‌های تلفن همراه را داشته باشید. کافی است تا پس از نصب اپلیکیشن و تغذیه برد، اتصال بلوتوث تلفن همراه خود را با ماژول HC-06 برقرار کرده تا بتوانید ربات را کنترل کنید.

مطالب مرتبط

معرفی و راه‌اندازی ماژول کی‌پد فلت و جوی‌استیک با آردوینو آردوینو

معرفی و راه‌اندازی ماژول کی‌پد فلت و جوی‌استیک با آردوینو

در این آموزش قصد داریم به نحوه کار و راه اندازی دو ماژول کی پد فلت و جوی استیک را به کمک آردوینو بپردازیم.
2 سال قبل
ساخت مکعب ال‌ ای‌ دی پایگاه دانش

ساخت مکعب ال‌ ای‌ دی

ساختن مکعب ال ای دی، در این آموزش با مکعب ال ای دی آشنا می‌شویم و نحوهٔ ساخت آن را می‌آوزیم
1 ماه قبل
راهنمای خرید لیداسکرو | انتخاب بهترین پیچ انتقال برای کاربردهای صنعتی پایگاه دانش

راهنمای خرید لیداسکرو | انتخاب بهترین پیچ انتقال برای کاربردهای صنعتی

به دنبال خرید لیداسکرو مناسب برای دستگاه‌های CNC یا پرینتر سه‌بعدی هستید؟ در این راهنمای تخصصی، مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب بهترین پیچ انتقال را بررسی می‌کنیم.
1 ماه قبل
راه اندازی رزبری پای Raspberry Pi 4 با نصب سیستم عامل رزبین پایگاه دانش

راه اندازی رزبری پای Raspberry Pi 4 با نصب سیستم عامل رزبین

آموزش کامل راه‌اندازی رزبری پای ۴ از آماده‌سازی کارت حافظه تا نصب سیستم‌عامل و پیکربندی اولیه. با این راهنمای گام‌به‌گام، بدون نیاز به تجربه‌ی قبلی، رزبری پای ۴ خود را به‌سادگی آماده‌ی کار کنید.
1 ماه قبل
ساخت دنبال کننده خورشید با آردوینو و با کمترین هزینه پایگاه دانش

ساخت دنبال کننده خورشید با آردوینو و با کمترین هزینه

آموزش ساخت پنل خورشیدی متحرک با آردوینو و کمترین هزینه! با استفاده از دو سروو موتور و سنسورهای فتوسل، پنل خورشیدی را بر اساس موقعیت خورشید تنظیم کنید و بازدهی انرژی را افزایش دهید.
1 ماه قبل
قالبگیری سیلیکونی قطعات پرینت سه بعدی شده قسمت 1 پایگاه دانش

قالبگیری سیلیکونی قطعات پرینت سه بعدی شده قسمت 1

با قالبگیری سیلیکونی، قطعات پرینت سه بعدی خود را به نسخه‌های باکیفیت و مقاوم تبدیل کنید. در این راهنما، مراحل قالب‌گیری سیلیکونی همراه با یک مثال عملی توضیح داده شده است.
1 ماه قبل
مشکلات لحیم کاری و راه حل‌ها پایگاه دانش

مشکلات لحیم کاری و راه حل‌ها

با مشکلات رایج لحیم کاری آشنا شوید و راهکارهای کاربردی برای رفع آن‌ها را بیاموزید. از ایجاد اتصالات ایده‌آل تا جلوگیری از خطاهای لحیم‌کاری، همه چیز را در این راهنما بررسی کنید.
1 ماه قبل
معرفی انواع سیستم عاملهای برد رزبری پای پایگاه دانش

معرفی انواع سیستم عاملهای برد رزبری پای

با انواع سیستم عامل‌های رزبری پای آشنا شوید! از Raspbian و Ubuntu تا سیستم‌های تخصصی برای IoT، بازی و سینمای خانگی، بهترین گزینه را برای پروژه‌های خود انتخاب کنید.
1 ماه قبل
چطور یک پرتاب کننده توپ بسازیم (قسمت اول) پایگاه دانش

چطور یک پرتاب کننده توپ بسازیم (قسمت اول)

در این مقاله با روش ساخت یک پرتاب کننده توپ آشنا می‌شوید. از استفاده از موتورهای CNC گرفته تا طراحی چرخ‌های اصطکاکی، تمام نکات مهم برای ساخت یک دستگاه پرتاب توپ را بررسی می‌کنیم.
1 ماه قبل
نکات مهم در طراحی چرخدنده ساده-قسمت دوم پایگاه دانش

نکات مهم در طراحی چرخدنده ساده-قسمت دوم

در این مقاله نکات مهم در طراحی چرخدنده ساده را بررسی می‌کنیم و روش تعیین تعداد دندانه‌ها در دو چرخدنده را با استفاده از روابط محاسباتی یاد می‌گیریم.
1 ماه قبل
تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر وارد حساب کاربری خود شوید.