شما به اینترنت متصل نیستید.
آموزش رزبری‌پای: درس دوم - پیکره بندی برای اولین بار
نویسنده:
امتیاز دهید

آموزش رزبری‌پای: درس دوم - پیکره بندی برای اولین بار

در درس اول یاد گرفتید که چگونه یک کارت حافظه SD را که شامل سیستم عامل می باشد، برای برد رزبری‌پای آماده کنید. در این درس پیکره بندی برد رزبری‌پای هنگام اولین استفاده از آن بیان می شود.

آموزش رزبری پای: درس اول - آماده کردن کارت حافظه ‏SD‏ برای برد رزبری پای
آموزش رزبری پای: درس اول - آماده کردن کارت حافظه ‏SD‏ برای برد رزبری پای
سری آموزش رزبری پای: درس اول کارت حافظه SD جهت ذخیره سازی سیستم عامل رسپبری پای و همچنین اطلاعات و برنامه ها به کار می رود. حداقل حافظه آن باید 4GB با...
زمان مطالعه: 11 دقیقه

در اینجا از ابزاری به نام Raspi-Config استفاده می شود که به صورت اتوماتیک وقتی برای اولین بار برد رزبری‌پای خود را روشن می کنید، اجرا می گردد. این ابزار قبل از بالا آمدن پنجره سیستم اجرا شده و شما می توانید با استفاده از کلید های مکان نما و return، منو را کنترل کنید.

این مورد شباهت زیادی به تنظیمات BIOS در کامپیوترهای شخصی دارد، با این تفاوت که شما فقط یکبار از آن استفاده می کنید. مبحث با بررسی تنظیمات مهم آغاز شده و در ادامه سایر تنظیمات لازم توضیح داده خواهد شد.

استفاده از تمام ظرفیت حافظه SD کارت:

شاید این موضوع عجیب به نظر برسد، ولی رزبری‌پای فقط به همان اندازه که سیستم عامل احتیاج دارد از حافظه SD کارت استفاده می کند. به این معنا که ممکن است شما یک SD کارت با حافظه بالا داشته باشید، در صورتی که سیستم عامل از همه ظرفیت آن استفاده نمی کند.

برای این که از تمام ظرفیت حافظه کارت SD استفاده کنید، با استفاده از کلیدهای مکان نما بر روی گزینه expand_rootfs رفته و return کنید.

پس از آن بعد از مدتی صفحه زیر را مشاهده خواهید کرد.

استفاده از تمام صفحه:

در صورتی که از یک نمایشگر(تلویزیون) استفاده می کنید، خواهید دید که رزبری‌پای تقریبا از نصف صفحه نمایش استفاده می کند، و ناحیه زیادی بدون استفاده مانده است.

این مورد برای همه تلویزیون ها و نمایشگرها اتفاق نمی افتد، ولی در صورت بروز این مشکل غیرفعال کردن گزینه Overscan از تنظیمات شاید بتواند مشکل را حل کند.

از کلید های مکان نمای چپ و راست برای انتخاب گزینه مورد نظر و از return برای تایید نهایی استفاده کنید.

در صورتی که بعد از غیر فعال کردن overscan امکان دیدن سمت چپ تصویر وجود ندارد بخش "Running Raspi_Config After Booting" را مطالعه کنید.

تغییر دادن منطقه زمانی:

از چند تنظیم موجود عبور کرده و وارد تنظیمات مربوط به محدوده زمانی شوید(در صورتی که در محدوده GMT زندگی می کنید، نیاز به تغییر دادن این قسمت ندارید).

برای این منظور مطابق شکل ابتدا ناحیه جغرافیایی که در آن زندگی می کنید را انتخاب کرده و در ادامه محدوده ی زمانی مربوط به آن مکان را تعیین کنید.

وارد محیط دسکتاپ شوید:

به صورت پیش فرض، زمانی که رزبری‌پای راه اندازی می شود، شما فقط به یک خط فرمان دسترسی دارید. هیچ پنجره ای وجود ندارد، فقط محیطی که می توانید وارد آن شده و دستورات را وارد کنید.

تغییرات نهایی که باید اعمال کنید تغییر دادن نحوه boot شدن رزبری­پای است، به گونه ای که باعث می شود به صورت اتوماتیک پنجره اصلی سیستم بالا می آید.

بر روی گزینه boot_behavior رفته و در ادامه گزینه yes انتخاب کنید.

تنظیمات دیگر:

تنظیماتی که در بالا گفته شد، مهم ترین مواردی بودند که هنگام راه اندازی برد رزبری‌پای برای اولین بار باید در نظر گرفته شوند. تنظیمات دیگری نیز وجود دارند که به صورت مختصر بررسی می شوند:

  • configure_keyboard: این امکان را برای شما فراهم می کند تا از لیست کیبردها گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • change_pass: این امکان را فراهم می کند پسورد ورودی رزبری‌پای را تغییر دهید. به صورت پیش فرض پسورد “raspberry” می باشد.
  • change_locale: برای افرادی که به زبان انگلیسی صحبت نمی کنند، این امکان وجود دارد که زبان و محل سیستم را تغییر دهید.
  • memory_split: با استفاده از آن می توانید حافظه سیستم با توجه به نیاز خود تقسیم بندی کنید، بخشی را برای اطلاعات گرافیکی و بخشی را برای پردازش اصلی.
  • Ssh: در آموزش های آینده در مورد کنترل از راه دور رزبری‌پای با استفاده از کامپیوتر صحبت شده است، که برای این کار باید از تنظیمات بخش SSh استفاده کنید.
  • Update: این امکان را برای شما فراهم می کند تا از ورژن های جدید Raspi_Config و ویژگی های آن استفاده کنید.

راه اندازی Raspi_Config بعد از boot کردن سیستم:

هر موقع که نیاز پیدا کردید تغییراتی در تنظیمات سیستم ایجاد کنید، می توانید Raspi_Config را اجرا کنید.

بر روی آیکون LXTerminal بر روی محیط desktop کلیک کرده و یک terminal session باز کنید.

سپس دستور زیر را وارد کرده و return را بزنید:

sudo raspi-config

تست:

آموزش رزبری پای: درس سوم - تنظیمات اینترنت و شبکه

مطالب مرتبط

آموزش جامع راه‌اندازی GPIO رزبری‌پای رزبری پای

آموزش جامع راه‌اندازی GPIO رزبری‌پای

شاید در نگاه اول، عنوان این آموزش ساده و پیش پا افتاده به نظر بیاد. اما بهترین کار برای یادگیری و انجام پروژه در زمینه‌های مختلف، شروع کردن از پایه و...
2 سال قبل
نصب و راه‌ اندازی دوربین رزبری‌پای | جامع و کاربردی رزبری پای

نصب و راه‌ اندازی دوربین رزبری‌پای | جامع و کاربردی

حس بینایی چه تاثیری در تصمیمات و اندازه‌گیری‌های ما دارد؟ شاید اغراق نباشد اگر بگوییم دوربین برای وسایل الکترونیکی مانند چشم برای انسان‌ها عمل می‌کند....
2 سال قبل
انتقال بیسیم دما و رطوبت بین رزبری‌پای و NodeMCU رزبری پای

انتقال بیسیم دما و رطوبت بین رزبری‌پای و NodeMCU

مهم‌ترین قسمت یک پروژه‌ی IOT چیست؟ انتقال اطلاعات (و البته مصرف انرژی!). به‌طوری که اطلاعات از بخش‌های مختلف دریافت و به یک سرور یا پردازشگر مرکزی ارس...
2 سال قبل
راه‌اندازی و انتقال داده‌های سنسور گاز با رزبری‌پای از طریق اینترنت رزبری پای

راه‌اندازی و انتقال داده‌های سنسور گاز با رزبری‌پای از طریق اینترنت

در این آموزش می‌خواهیم اطلاعات یک سنسور تشخیص گاز را از یک محل بخوانیم و از طریق اینترنت و ThingSpeak که یک پلتفرم شناخته‌ شده‌ برای IoT هست به رزبری‌...
2 سال قبل
معرفی و مشخصات رزبری‌پای 4 Raspberry Pi رزبری پای

معرفی و مشخصات رزبری‌پای 4 Raspberry Pi

در این قسمت در کمتر از 10 دقیقه، ابتدا به معرفی رزبری‌پای و مدل‌های مختلف آن می‌پردازیم، سپس رزبری‌پای 4 (رسپبری پای 4) را مفصل معرفی و بررسی می‌کنیم.
2 سال قبل
معرفی دستورات کاربردی لینوکس برای کار با رزبری‌پای | کامل و کاربردی رزبری پای

معرفی دستورات کاربردی لینوکس برای کار با رزبری‌پای | کامل و کاربردی

تعجب نکنید اگر بگم توسط لینوکس محاصره‌شدیم! سیستم‌عامل اندروید، ست‌آپ باکس‌ها، دستگاه‌های ATM ،سیستم‌های هوشمند خودرو، سرور‌ها و خیلی چیزهای دیگه مبتن...
2 سال قبل
مقایسه‌ی رزبری‌پای 4 Raspberry Pi با آردوینو و بردهای مشابه رزبری پای

مقایسه‌ی رزبری‌پای 4 Raspberry Pi با آردوینو و بردهای مشابه

در این قسمت خیلی سریع می‌خواهیم رزبری‌پای را با آردوینو و بردهای مشابه مانند Orange Pi، BeagleBone، ASUS Tinker Board و NVIDIA Jetson Nano مقایسه کنیم.
2 سال قبل
معرفی کامل دستورات کاربردی پایتون برای کار با رزبری ­پای رزبری پای

معرفی کامل دستورات کاربردی پایتون برای کار با رزبری ­پای

امروزه استفاده از واژه‌ی هوشمند برای دستگاه‌های شامل کامپیوترهای Embedded مثل موبایل هوشمند، تلوزیون هوشمند، یخچال هوشمند و ... رایج شده است. اما در ح...
2 سال قبل
کنترل برد رزبری‌پای با کامپیوتر توسط کابل USB | درس پنجم رزبری پای

کنترل برد رزبری‌پای با کامپیوتر توسط کابل USB | درس پنجم

یکی از راه های برقراری ارتباط با برد رسپبری پای استفاده از کابل console می باشد. به واسطه این کابل هم می توان، توان برد را تامین کرد و هم می توان بدون نیاز به ماوس، کیبرد و مانیتور رسپبری پای را کنترل کرد.
2 سال قبل
آموزش جامع اینترنت اشیا با آردوینو آردوینو

آموزش جامع اینترنت اشیا با آردوینو

در این مجموعه آموزشی، اینترنت اشیا را با آردوینو یاد خواهیم گرفت. همچنین سنسورها و ماژول های مورد نیاز برای انجام یک پروژه اینترنت اشیا را راه اندازی خواهیم کرد
2 سال قبل
تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر وارد حساب کاربری خود شوید.