پیشنهاد شگفت انگیز در سایت جدید صنعت بازار (اُتومی): تا ۵۰ درصد تخفیف! مشاهده
فروشگاه آموزش پرینت 3D انجمن

دوره آموزشی کامپوزیت (مهر 1396)

چه مباحثی در کارگاه مقدماتی مطرح میشه؟

  • آشنایی کلی با کامپوزیت ها و کاربرد آنها در صنعت و کارگاه های تولیدی کوچک
  • ارائه مثال های عملی از تولید قطعات و پوسته های کامپوزیتی پایه پلیمری
  • بررسی تخصصی روش لایه گذاری دستی (Hand Layup) جهت تولید قطعات کامپوزیتی
  • معرفی تجهیزات و وسایل ساخت کامپوزیت ها
  • آشنایی با بخش کامپوزیت نرم افزار مهندسی آباکوس و قابلیت های آن
  • ساخت یک قطعه کامپوزیت توسط تیم های دونفره

"هدف از برگزاری دوره آشنایی با کامپوزیت های پلیمری گرما سخت بصورت کاملا کاربردی هست. "


چرا کامپوزیت ها؟

آشنایی با کامپوزیت ها و روش های شکل دهی و ساختشون از اهمیت بالایی برخورداره و امروزه یکی از راه های اقتصادی و آسان (نسبت به بعضی روش های پیچیده تولید که شامل چندین بخش میشن) برای تولید محصولات با دوام از همه لحاظ و دارای ظاهری لوکس؛ به حساب میاد. تقریبا 50 درصد بویینگ 787 از مواد کامپوزیت ساخته شده و جالبه بدونید 20 درصد وزن کمتری نسبت به حالت معمول اسکلت فلزی و بدنه آلومینیوم داره! علاوه بر این هزینه تعمیرات و نگهداری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده. آیا کامپوزیت فقط در چنین هواپیمایی استفاده میشه؟! قطعا اینطور نیست. خیلی از وسایل دیگه مثل بدنه خودرو، بدنه دستگاه های پزشکی، بدنه دوچرخه، کمان، چوب تنیس، تیر های برق، دستگاه های ضد ضربه، نمای ساختمان، پل ها و حتی آثار زینتی می تونن با روش های تولید کامپوزیت ساخته بشن. وسعت استفاده از کامپوزیت ها به حدی چشمگیر هست که در بسیاری موارد جایگزین آلیاژهای فلزات خواهند شد...

ممکنه سوالات زیر تو ذهنتون ایجاد شده باشه


قطعه یا پوسته مورد نظر خودم رو با پرینتر سه بعدی تولید می کنم. چرا برم سراغ کامپوزیت ها؟

وایسید! عجله نکنید... ما هم خودمون خدمات پرینت سه بعدی ارائه می کنیم اما باید خدمتون عرض کنیم که پرینتر های رایج در بازار معمولا قطعات شما رو به روش FDM تولید می کنن. اگر چه این روش برا تولید نمونه اولیه مناسب هست ولی هیچ وقت نمی تونه جایگزین قطعه ی اصلی که قراره به بازار ورود کنه بشه.(اگرچه دیدیم بچه ها گوشه کنار این شیطنت ها رو می کنن! خب حق هم دارن چون توانایی تولید انبوه محصول و تجاری سازیشو ندارن). دوم اینکه پرینتر های سه بعدی ابعاد خیلی بزرگ رو نمی زنن و چندان بصرفه نیست، هم زمان بره و هم احتمال اینکه قطعه خراب بشه هس و بازم نمونه نهایی نیست (خب دلیل دارم حتما اینقد تاکید می کنم!). بنابرین اگه بعد از حصول اطمینان از کارکرد دستگاهتون قصد دارید یه پوسته با دوام، حرفه ای و با پایداری مکانیکی بالا بسازید کامپوزیت ها توصیه میشه. با ساخت قالب تولید قطعات بعدی هم ساده تر میشه.

چه مزیتی نسبت به روش های تولید انبوه مثل تزریق پلاستیک داره؟

خب خودتون دارید میگید. تزریق پلاستیک یه روش تولید انبوه برا خانواده پلیمرهای گرمانرمه که بایستی حتما با دستگاه تزریق و قالب های گرون قیمت انجام بشه. آیا همیشه چنین شرایطی برقراره که مثلا 10000 تا از یه قطعه یا پوسته بزنید؟ قطعا گاهی لازمه محصول رو بصورت دمو نمایش بدید و در عین حال دوست ندارید که ظاهرش دست کمی از نمونه نهایی (تولید انبوه) داشته باشه. کامپوزیت هم ظاهر مناسبی داره و هم اینکه می تونه خواص نمونه نهایی (و حتی بهتر) رو داشته باشه.

پلکسی (پلی کربنات) یا چوپ رو لیزر می کنم و باهاش وسیلمو می سازم. خب چه فرقی داره؟

مطمئنی وسیله ای که می خوای بسازی هیچ قوس چند جهته نداره؟ یا اینکه به ناچار از پیچیدگی طراحیت کم کردی که فقط بتونی محصول مورد نظرتو بسازی؟ که احتمالا آخرش شبیه یه کیس ساده مکعبی میشه. اینجوری تمام زوایای حرفه ای صنعتی بودن طرحتو از بین بردی. ضمن اینکه دستگاه یکپارچگی لازم رو نداره و یه جورایی میشه گفت وصله وصله هست؛کلی هم فاق و زبانه بزنی که قطعات مثل پازل داخل هم فرو برن( کد کارا حرفمو می فهمن!) . آخرش هم همه احتمالا میگن اینکه همون پلکسی خودمونه. چهارتا پلاستیک چسبونده به هم و هیچ توجهی هم به ظاهر دستگاه نکرده.

ریخته گری می کنم یا چه می دونم از آلیاژهای فلزی استفاده می کنم و ماشین کاریشون می کنم شایدم فرم دهی.بازم لازمه برم سراغ کامپوزیتا؟

البته حرفی نیست که واقعا بعضی قطعات باید فلزی باشه اما خب خودت می دونی فرم دهی فلز برا ساخت پوسته دستگاه های بزرگ می خواد که احتمالا خونمونو باید بفروشیم تا بخریم! و بعد اینکه بذارید یه مثال بزنم: اگر دو میله با وزن یکسان؛ یکی از کامپوزیت و دیگری از فولاد یا آلومینیوم بسازید، نمونه ساخته شده از کامپوزیت می تونه 4 تا 6 برابر بیشتر از فولاد مقاومت کششی از خودش نشون بده و تا 5 برابر صلب تر باشه دوامشم که خب بیشتر و خوردگیشم کمتر (قابل توجه مهندسای عزیز!) . طبیعتا چنین خاصیتی باعث میشه یه قطعه ساخته شده از کامپوزیت با مقاومت الکتریکی مطلوب، سبک تر از مشابه فلزیش باشه و خواص دلخواه بنا به ترکیباتش داشته باشه.

آره، کامپوزیتا ترکیبای جالبی هستن! اگه می خواید بیشتر بدونید و آشنا بشید اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید که:

هر روش تولید، مزایا و معایب خودش رو داره و ما نمی خوایم روش های مختلف رو نفی کنیم و بگیم فقط کامپوزیت!! ضمن اینکه کلمه ی کامپوزیت که اینجا ازش یاد می کنیم یه کلمه ی عام هست و می تونه به بسیاری از ترکیبات اطلاق بشه. اما بطور کلی اگه دوس دارید کالای تولیدی شما از کیفیت و ظاهر مناسبی برخوردار باشه (خصوصا در مراحل اولیه تجاری سازی) توصیه می کنیم حتما در دوره ها شرکت کنید. دیدتون رو خیلی وسیع می کنه.

عکس هایی که می بینید معروفترین وسایل دنیا هستن که از کامپوزیت ها ساخته شدن. شاید خیلی دیدید اما زیاد توجه نکردید. این روزا لوکس ترین کالاهای دنیا (و حتی بناها) کامپوزیتی هستن.

کاربرد کامپوزیت ها در صنایع مختلف

- صنایع هوافضا (بدنه هواپیما، مولتی روتورها، هواپیمای بدون سرنشین و ...)
- خودرو سازی 
- صنایع دریایی
- صنعت ساختمان و تاسیسات
- صنعت برق و الکترونیک
- دکوراسیون
- مجسمه سازی  
- صنایع پزشکی 
و ...

این دوره برای چه کسانی مفید هست؟

تقریبا میشه گفت همه ی اون افرادی که به نوعی کارشون به تولید محصول نهایی ربط داره و می خوان کالاشونو به بازار عرضه کنن این دوره براشون مفیده. مهندسا، هنرمندا، مخترعین، مدیرای تولید خوش ذوق و ...

رشته ی خاصی مخاطب این دوره هست؟

نه لزوما. اما برا اینکه خیالتون راحت بشه بذارید بگیم: بچه های مکانیک، هوافضا، رباتیک، مواد، ساخت و تولید، مهندسی پزشکی، رباتیک، معماری، عمران، برق، صنایع، هنر و بسیاری از رشته های دیگه می تونن شرکت کنن داخل این کارگاه؛ اگر چه در دوره های پیشرفته هر کدوم از شاخه ها تخصصی تر کار می کنن و طبیعتا مواد خام متفاوتی استفاده میشه اما اصول کار شبیه همه تا حدی.

این دوره چقدر علمی هست؟

این دوره کاملا علمی هست منتها فراموش نکنید که قصد نداریم مثل کلاس دانشگاه باشه. یه محیط تعاملی می خوایم ایجاد کنیم و بیشتر روی کاربردها تمرکز می کنیم. قرار هست تجربیات خوبی منتقل بشه که واقعا مفید هست و دید شما رو باز می کنه. بخاطر همین ما به شرکت کننده ها یه پکیج میدیم که مواد لازم برا ساخت توش هس و بهشون آموزش (علمی، فنی و ایمنی) میدیم تا با مقدمات کار آشنا بشن. هر کس علاقه مند باشه قطعا می تونه پله ی شروع مناسبی براش باشه.

برگزاری چنین دوره ای چه ضرورتی داره؟

متاسفانه خیلی از دانشجوها، مهندسا و شرکت های ایرانی (و شرکت های دانش بنیان) اطلاعات کافی از دنیای کامپوزیت ها ندارن و غافل هستن از اینکه چقدر می تونن محصولات خودشون رو ازجهات مختلف بهتر ارائه کنن و بعضا صادر کنن. متاسفانه خیلی از کالاهای ما بخاطر عدم برخورداری از کیفیت مطلوب در روش های تولید پایین تر از سطح متوسط قرار می گیرن و رغبت به خرید میاد پایین. خیلی از گروه های فنی فقط به کارکرد دستگاهشون توجه می کنن و چندان به قابلیت اطمینان (که یکی از فاکتور هاش همین مواد مورد استفاده است) در شرایط مختلف و ظاهر توجه ندارن و بعضا جایگاه خودشون رو به رقبا واگذار می کنن. تولید برخی قطعات و پوسته ها حتی با ساده ترین روش تولید کامپوزیت (قالب ریزی دستی) می تونه خیلی از این مشکلات رو برطرف کنه. اگه شما هم اینطور فکر می کنید خوشحال میشیم در دوره های مقدماتی تا پیشرفته کامپوزیت در خدمتتون باشیم. این دوره ها از بهار امسال شروع میشه و تابستون به مرحله پیشرفته میرسه ان شا الله.

سرفصل های دوره جامع کارگاه کامپوزیت:

  • آشنایی با کامپوزیت ها و کاربردهای آن
  • آشنایی با تئوری کامپوزیت
  • آشنایی با نرم افزار آباکوس بخش کامپوزیت
  • آشنایی کامل با روش دستی کامپوزیت به صورت عملی ( آشنایی با رزین پلی استر، ساخت دو قطعه با رزین اپوکسی، و نحوه لایه گذاری و درآوردن قطعه از قالب و هواگیری دستی و … )
  • آشنایی از نزدیک با ساخت قالب فومی و … با وایرکات
  • آشنایی از نزدیک با فرآیند وکیوم بگ جهت هواگیری

دوره مقدماتی (نیمه اول اردیبهشت)

  • کارگاه فشرده 3 روزه (7 ساعت)
  • مکان:دانشگاه علم و صنعت ایران | ظرفیت: 20 نفر
  • زمان برگزاری: 3 لغایت 6 اردیبهشت ماه

دوره مقدماتی (نیمه دوم اردیبهشت)

  • کارگاه فشرده 3 روزه (7 ساعت)
  • مکان:دانشگاه علم و صنعت ایران - دانشگاه تربیت مدرس | ظرفیت: 30 نفر
  • زمان برگزاری: نیمه دوم اردیبهشت ( زمان برگزاری دوره متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.)
  • هزینه کل دوره: 150,000 تومان

دوره جامع

  • زمان: متعاقبا اعلام می شود
  •    

  • هزینه کل دوره: متعاقبا اعلام می شود
  •   


صنعت بازار، سای بوم، دانشگاه علم و صنعت، پارک علم و فناوری
اگر سوال یا ابهامی داشتید و یا قصد به اشتراک گذاشتن تجربیاتتان را دارید روی "طرح سوال" کلیک کنید.

تماس با ما
  • تلفن و صندوق صوتی: ۰۲۱۲۸۴۲۱۴۹۰

  • تلفن: ۰۲۱۹۱۰۳۵۳۸۱

  • فقط برای پیام تلگرام، بله و ایتا: 09105907613

  • آدرس انبار:  تهران، بزرگراه فتح (متوسلیان)، سه راه شهریار، بزرگراه باغستان، شهرک صنعتی گلگون،خیابان ششم جنوبی، پلاک 2

    کد پستی: 3359751646

     
  • ساعت کاری از 9 تا 17 شنبه تا چهارشنبه و پنجشنبه از 9 تا 13.

  • info [@] sanatbazar.com
  •  فعالیت فروشگاه بصورت اینترنتی می باشد لذا از مراجعه حضوری خودداری فرمایید.

©کپی رایت 2020-2016 | تمام حقوق برای صنعت بازار محفوظ است

گفتگو